19.3.2020

Kotona töissä, tutkimus etenee!Päiväkirja 19.3.2020: 
Kiitos kysymästä; olen ollut kiinteästi kotitoimistossa jo neljä päivää, ja tutkimus etenee mainiosti! Tänäänkin posotin 12 tuntia lähes yhteen menoon. Mikä rauha! Kahvi- ja lounastauoilla soitin työpuhelut, tarkastin tentit ja hoidin muut välttämättömät.

Siihen nähden että työ etenee mukavasti, ovat tämän päivän tiedot hirmuisia: Pohjois-Italiassa ruumishuoneet täyttyvät koronaviruksen takia, Espanja ja Saksa ovat repeämässä pandemiaan, New Yorkissa maskit ovat loppu, ranskalaisia sakotetaan ulkona liikkumisesta, Norjan kuninkaalliset karanteenissa, Venetsian kanaaleissa ui delfiinejä. HUS täydessä valmiudessa ja käsidesit ja vessapaperit ovat loppuneet kaupoista, duunit loppuneet kulttuuriväeltä, irtisanomisia, lomautuksia, koulut kiinni, museot kiinni, ja kirjastot kiinni!! Kävin Munkan Alepassa ja paperihylly ammotti tyhjyyttään, pitäisikö sittenkin perua osteopaatti, entä kasvohoito, sali? Tunnen huonoa omatuntoa.

Eilen, 18.3., yliopistot suljettiin, tänään laitettiin Suomen rajat kiinni, jopa Pohjois-Norjaan ja Norbotteniin! Tämähän muistuttaa 1809 tilannetta! Elämme historiallisia aikoja.

Jotain positiivistakin: Kiinassa tauti on laantunut ja pääministeri Sanna Marin esiintyy vakuuttavan rauhallisesti. Ilmassa on kuitenkin närkästystä; ettekö te nyt ymmärrä 70+ -kansalaiset pysyä kotonamme: Munkkivuoren Fazerilla kasikymppiset pitivät sessiota, ja nuoret miehet katsoivat arvostelevasti: eikö meidän pitäisi tässä suojella just teitä.

Kumpulassa 9 astetta plussaa! 

Suomessa noin 400 saanut tarkastetusti tartunnan, eniten 30–59-vuotiaita, yli puolet pääkaupunkiseudulla: elän tautipesäkkeessä! Voisiko verrata koleraan? Tuberkuloosin ensiaaltoon? Suomi poikkeustilassa 18.3.–13.4.2020. WHO julisti taudin pandemiaksi: COVID.19-tartuntatautiepidemia. Pandemian huippu vielä saavuttamatta Euroopassa, huh. Presidentti Niinistö käski pestä käsiä ja aivastaa kainaloon: no niin, sillä lailla tästä päästään.

Testattuja sairastuneita 85.000 Euroopassa, kuolleita 8600, lähes puolet heistä Kiinassa. Venäjällä esitetään Putinille erikoislailla jatkokautta.
Pitäisiköhän ottaa iltamyssy, kuuma toti. Kyllä se siitä.

1 kommentti: